Ingrediente
pentru 4 persoane:
500 g
cârnați de porc proaspeti
50 g ulei
e.v. de masline
100 g
ceapa alba
100 g
vin alb sec
500 g
roșii curățate
sare
fina dupa gust (dacă este necesar)
piper
negru dupa gust (facultativ)
ardei
iute dupa gust (facultativ)
Mod
de preparare:
Intr-o
tigaie, puneti uleiul de masline, ceapa tocata marunt si se prajeste ușor la foc
mic.
Când
ceapa este rumenita se adauga cârnații fără piele.Desfaceti-i
bine,
folosind mâinile.Sunt cel mai bun instrument. Adaugati ardei jute.
La
foc mic, prajiti cârnații, se toarnă vinul alb.Va recomand un vin sec si nu
foarte parfumat.Lasati ca vinul sa se evapore și adăugați rosiile decojite și date prin pasatorul de legume cu
sita groasa.Gatiti sosul cel puțin 25 de
minute.
Dacă scade
adăugați apă caldă, nu folosiți cuburi pentru că se poate ca sosul se devina
sarat.
După
25 de minute, gustati sosul, se condimentează cu sare, dacă trebuie, dupa gust.Se
poate presara cu piper negru.Lăsați-l în tigaie timp de o oră, porniți căldura
și se mai fierbe timp de 3 minute, apoi.
Daca
nu-l folosit aveți posibilitatea să-l turnati în recipientul ales puntru a-l
pastra in frigider.
Acest
sos se poate folosi pentru tot felul de paste uscate de grâu dur, sau paste
proaspăta cu ou“gramigna” .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu