Ingrediente
pentru 4 persoane
400
g rosii decojite
1
kg fasole verde
2
catei de usturoi
6
linguri de ulei de masline extravergin
oregano
dupa gust
ardei
iute dupa gust
sare
dupa gust
Mod
de preparare
Verificați
fasolea, una cate una, eliminând orice fire care nu ar trebui să fie present în fasolea verde fregeda sau noua.Se spala cu apa rece si se
pune la fiert in apa clocotita sarata
timp de aproximativ 10 minute, apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga.
Intr-o
tigaie cu ulei, prajiti ardeiul iute si usturoiul zdrobit, pana cand usturoiul incepe sa se coloreze.
Scoateti
usturoiul, adaugati rosiile zdrobite cu
o furculiță si lasati pe foc maricel timp de câteva minute.
Se
adauga fasolea verde, se condimentează cu sare dupa gust și se gateste timp de
inca 5 minute.
La
acest punct opriți flacara, se presara
cu oregano, se amestecă și se serveste fasole a la Pugliese
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu