Nucsoara al cărui nume
științific este Myristica fragrans este nativa din Indonezia și este cultivata
în zonele tropicale, în special din arhipelagul din Moluce și insula Banda.
Acesta este un copac vesnic verde, a cărui înălțime maximă poate ajunge la 20 metri, ale
cărui fructe de formă rotundă prezintă în interior un ulei aromat, ceea ce il face
perfect pentru fi utilizat ca produs aromat. Acest arbore produce primul fruct
(formă rotundă, compus din două supape cu un înveliș roșu la interior care
ascunde o sămânță,
nucșoară) după opt ani și producția
maximă apare după doudeci și până la șaptezeci de ani (2 mii de nuci pe an).
Frunzele sunt de culoare
verde închis, lucioase, flori carnoase si colorate galben. Fructul este cules
de mână și apoi uscat la soare timp de
opt saptamani.
Nucșoară fost utilizata la
începutul secolului al XVIII-lea ca un antiseptic, ca un calmant impotriva
greturilor și vomei. Untul astfel obținut de la el a fost folosit ca un
analgezic pentru durerile reumatice. Este, de fapt, un inhibitor de
prostaglandine, hormoni care cauzeaza dureri si pentru acest lucru nu ar trebui
să fie utilizat în timpul sarcinii. În secolul al XIX-lea a fost folosit ca un
afrodisiac, în timp ce în secolul al XX-lea ca stupefiant. Folosirea din abundenta poate
provoaca viziuni și devine periculos
pentru viața însăși. În bucătărie este folosit in adaugarea la legume, cartofi,
tocane. Aroma picanta și calda trebuie sa fi utilizata cu moderare, dar de
asemenea, este perfect de adaugat la prăjituri și gemuri. Este, de asemenea,
utilizat în producția de alcool in Caraibe sau egg-nog’-băutură engleza bazata pe bere și ouă. Mai bine sa cumparati
nuca întreagă, păstrăta în borcan de sticlă
și rasa la momentul utilizarii, astfel încât aroma nu fie dispersata.
Toate
informaţiile citite pe acesta pagina de blog ar trebui să
fie luate în considerare doar orientativ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu