Veţi
avea nevoie de:
Sticle
sterilizate(Vezi cum se procedese) in care doriţi să-l
pregătiti.
Etichete
adezive pentru denumi produsul şi nota
data preparării
Pentru
fiecare reteta, cantitatea de ulei este de 500ml. Dacă doriţi să măriţi doza,
măriţi si proporţiile la ingrediente.Se
lasa sa se odihneasca pentru 15-20 zile, inchise si intr-un loc racoros.
Folositi doar ierburi aromatice şi condimente USCATE,
pentru a preveni riscul de botulina, o bacterie care se poate forma în uleiul conservat.
Pentru
a evita acest risc nu folositi ingrediente proaspete, care pot provoca mucegai.
În
cazul în care, în ciuda acestor sfaturi in sticla vedeţi orice urmă de mucegai
alb, nu ezitati: ARUNCATI-L IMEDIAT!!!.
Ulei,
cu scorţişoară şi piper roz
500
ml. ulei de masline extravirgin - 1
baton de scortisoara - 10 boabe de piper roz – un vârful de lingurita de
nucsoara.
Potrivit
pentru carne alba
Uleiu
cu patrunjel si mentă
500
ml. de ulei de măsline extravirgin,
10-15 frunze de menta, 1 legatura de patrunjel, sare, 1 lingurita usturoi deshidratat.
Potrivit
pentru cous cous, salate de vara. chiftelutele de carne
Ulei
cu anason
500
ml. ulei de masline extravirgin, o crenguta de fenicul sălbatic, 4 frunze de dafin, 1 lingura de piper negru,
1 lingura seminte de anason
Ideal
pentru peşte, friptura si carne fiarta.
Ulei
de ardei iute şi usturoi
500
ml. ulei de masline extra virgin, 4 ardei
iuti, 1 lingura de usturoi
deshidratat
Potrivit
dupa gust.
Ulei
de maghiran
500
ml. ulei de masline extravirgin, 1 legatura de maghiran, 1 fir de cimbru , 10
boabe de piper verde.
Potrivit
pentru paste, rosii si legume la gratar.
Ulei
de salvie şi rozmarin
500
ml. ulei de masline extravirgin, 1
crenguta de rozmarin,1 fir de cimbru, 1 crenguta de salvie, boabe de piper
mixte.
Potrivit
pentru carne alba.
Ulei
de lamaie
500
ml. ulei de masline extravirgin,1 lamaie feliata (de preferinţă deshidratata
sau numai coaja uscata )
Ideal
pentru peşte, carne, cartofi prajiti, salate, legume fierte la abur.
Ulei
de oregano
500
ml. ulei de masline extravirgin, 1
lingura oregano, 2 frunze de dafin, 10 boabe de piper negru, 1/2 lingurita
sare,1 lingurita piper, 1 varf de usturoi deshidratat.
Potrivit
pentru paste, rosii si legume la gratar.
Ulei
mix de mirodeni
500
ml. ulei de masline extravirgin, 1 fir de cimbru, 1 frunza de dafin, 6
cuisoare, 1 varf de curry.
Potrivit
pentru peşte la grătar
Uleiul aromatic durează o lungă perioadă de timp, păstrând toate aromele condimentelor. Pregătiţi-l la domiciliu! Este usor si distractiv.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu