Ingrediente pentru 4 persoane;
4 chifle de hamburger,
600 g de carne de vită tocată,
50 g de ceapa;
1 rosie,
60 g salata verde,
ulei, sare,
80 g de Kechup de casa ( sau de la….hipermarket!!).
Mod de preparare
Se taie ceapa cubulete
mici si se prajeste într-o tigaie cu putin ulei de masline timp de câteva
minute. Nu lasati ca ceapa sa se arda, deci adaugati un pic de apa. Se lasa sa
se răcească. Se amestecă apoi carnea de
vită cu ceapă şi ardei iute si daca va
place dati form de hamburgeri. Se încălzeşte o tigaie mare din teflon cu putin
ulei de masline si se prajesc hamburgerii 6/7 minute pe fiecare parte. Sarati, fiind
atenţi să nu ii atingeţi prea mult astfel încât acestia să-si păstreze forma.
Între timp, se spală şi se taie roşiile în felii şi se spală salata. Se taie în
jumătate chiflele, se incalzesc pentru câteva minute într-o tigaie pe partea tăiata. La acest punct, plasati pe baza chiflelor un pic de salata, se adauga două
felii de rosii, puneti hamburgher-ul si
se presara cu kechup de casa (daca ati fost harnice). Închideţi chiflele şi serviti-i
calzi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu