vineri, 1 iunie 2012

01 iunie: Ziua Mondială a laptelui




S-a ajuns la a-12-a editie a Zilei Mondiale laptelui, stabilita de FAO pentru a sensibiliza cu privire la rolul şi importanţa acestui produs mare, care a fost timp de secole hrăna unor mari civilizaţii şi încă este cel mai" global " dintre produsele alimentare.
De fapt, laptele se bea peste tot în lume şi în multe ţări este de nepreţuit, deoarece, fiind cel mai complet şi mai bogat de aliment se gaseste in natura,reprezinta principala sursa de substante nutritive importante, cum ar fi proteine,​​zaharuri, minerale si oligoelemente.
Doar pentru a sărbători importanţa laptelui şi rolul său în hrănirea lumii, pentru intreaga zi de 1 iunie, laptele este protagonistul absolut al multor evenimente de pe cinci continente.
Pentru a sărbători această zi specială, ve propun două cocktail-uri în.... alb


Fructe: Nebunie de fructe de padure
Puneti intr-un blender 3 linguri de fructe de padure, 3 linguri de inghetata de ciocolata alba, ½ pahar de lapte, 2 picaturi de sirop de capsuni si fulgi de gheata. Bateti si apoi se toarna intr-un pahar de long dring. Se decoreaza cu fructe de padure si frunze de menta proaspata.



Recoros: lapte, tamarind si menta
Se toarnă 1 litru de lapte proaspăt într-o carafa, se adaugă 80 ml de sirop de tamarind şi se amestecă bine. Apoi se adaugă 50 ml de sirop de menta. Se amestecă din nou şi pastrati la frigider pentru 10 minute. Udati marginea paharului işi puneţi-l pe o farfurie cu zahăr din trestie. Se toarnă într-un pahar de cocktail, garnisiti cu frunze de menta.


Tabel nutritional

Pentru 100g de.lapte integral

K. Calorii
KJ
Proteine g
Glucide.g
Zaharuri:g
Cenusa.g
Grasime g
61
255
3,15
4,8
5,05
0,67
3,25
Apa g.
Fibre g

88,13
0

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu