Coacere umeda la cuptor
Mod de preparare
Se inmoaie legumele (dupa gust sau dupa reteta) in putin ulei in cratita la foc mediu. Se incalzeste cuptorul la 160 °. Puneti carnea peste legume. Se toarnă restul de ulei peste carne.Se pune capacul si se gateste la cuptor la cca. 160 ° .
Se toarna în mod regulat propriul său sos peste carne.
Un sfert de oră înainte de sfârşitul timpului de gătit, scoateţi capacul.Aduceti
Daca gătiti carne de păsăre: intepati cu un băţ de lemn carnea. În cazul în care lichidul care iese este limpede, carnea este gătită.
Daca gătit bucăţi de carne pentru a verifica gradul de coacere, trebuie un termometru pentru carne (intepand „in inima” carnea). Dacă doriţi in sânge, se opreste la 55 ° . În jurul de 60°-65° veti avea un gătit mediu si carne bine facuta la 70° .Mai mare? Necomestibil.
Înainte de servire, înveliţi carnea în hârtie de aluminiu si se lasa sa stea în cuptor pentru aprox. 10 minute. Cu lichidul rezultat din gătit pregătiti un sos.Serviti cu sos, legume şi carne.
General
Acest tip de gătit se face fără alimente rumenite, care se coc la foc mic într-o grăsime în tigaie de gătit cu capac. Colorarea alimentelor se face în timpul ultimului sfert de oră de gătit, cu scoaterea capacului.Potrivit pentru acest tip de cocere sunt: bucăţi de carne frageda(ovine,bovine,porc) şi păsări de curte
De exemplu, picior de miel, muschi de carne de vită, rinichi de bovine,cotlete de ovine şi nuca de bovine, toate tipurile de păsări tinere si vanat cu pene, tinere
Sfaturi
Carnea se coace pastrand, în mod special, valorile nutritive.
Deoarece nu se formeaza nici o forma de crusta, carnea este uşor de digerat
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu