Ingrediente pentru 8- 10 persoane
4 vinete
6 ouă
350 g de carne de manzat tocată
500 g de paste făinoase (mezzani, rigatoni, penne)
2 sticle de sos de rosii de 750 ml
100 g de parmezan rasă
o jumatate de ceapa
400 g de mozzarella
Mod de preparare:
Spălaţi şi curatati vinetele, se taie în felii lungi nu prea groase şi se pun în apa sarata si lasati-le sa se scurga de apa amară de vegetaţie, pentru cel puţin 1 oră.
Apoi, se spală, se usucă rapid, cu hârtie de bucătărie şi păstraţi-le pe o farfurie.Feliile de vânătă, se presara cu faina si se trec prin 3 ouăle bătute cu un vârf de cuţit de sare,
Se prăjesc în ulei de arahide, (se pot pregati cu o zi înainte)
Pregătiti un sos: se pune într-o cratita o jumatate de ceapa tocata, in ulei de masline si odata prajta adăugati sos de rosii. Gatiti pentru o oră, adăugând la final busuioc. Intre timp pregatiti chiftelutele cu 350 g. de manzat si 3 ouă(vezi reteta).
Formati chiftelute mai mari decat o cireasa si se pun la coacere direct in sos.
Fierbeti pastele.La jumatatea timpului indicat pe eticheta de producator,le strecurati si se condimenteaza cu o parte din sos si o parte din parmesan. Captusiti o tigaje de cuptor sau o casoleta de aluminiu potrivita, cu feliile de vinete (fundul si pe lateral astfel incat feliile din lateral trebuie puse pe vertical si sa fie mai inalte decat marginea vasului in care lucrati;la final cu surplusul de felie care iese din vas se acopera montajul de paste).Pe partea de jos a vasului, inainte de a captusi cu feliile de vinete puneti un pic de sos şi se adaugă pastele, mozzarella, chiftelutele, un pic de parmezan şi un pic de sos.Se acoperă cu un alt strat de paste, chiftelutele, mozzarella sos si parmesan, şi apoi inchideti cu vinetele din lateral plus vinete pentru a termina de inchis la suprafata. Terminati cu sos si parmesan.
Puneti in cuptor ul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana cand se rumeneste la suprafata. Lasati sa se receasca un pic si serviti.
Vinetele, compuse 92% din apă, au proprietati naturale de depurare si pot ajuta la reducerea inflamatiilor sistemului urinar. Sunt, de asemenea, tonice, în sensul că acestea conţin minerale diferite, inclusiv potasiu.
Toate informaţiile citite pe acesta pagina de blog ar trebui să fie luate în considerare doar orientativ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu