Ingrediente pentru 4 persoane:
250 g urda (Lidl)
50 g Parmigiano Reggiano rasă
un fir de mentă;
piper proaspat macinat;
400 g de spaghete;
500 g de roşii decojte;
un catel de usturoi
3 linguri de ulei de măsline extra virgin.
Mod de preparare:
Puneti o cratiţă cu apă sărată la foc în care să fierbeti pastele. Odata ce apa fierbe adaugati pastele.Puneti o tigaie la foc mic, cu 3 linguri de ulei de măsline şi usturoi tocat. Cand începe să sfârâie, adăugaţi roşiile şi amestecati până se incing uşor şi se fierb, amestecand ocazional. Cand sosul este gata, dati prin blender.
Puneti urda intr-un bol cu un polonic din apa in care ati fiert pastele şi frecati cu o furculita pana obtineti o crema. Adăugati mentă şi parmezan şi cand spaghetele sunt fierte al dente amestecati cu crema de urda. Puneti in farfurie o baza de sos de rosii si cu ajutorul unei furculiţe şi a unei linguri transferati spaghete cu urda. Se decoreaza cu o crenguta de menta si piper dat prin rasnita dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu