Ingrediente
pentru 4 persoane
400
de grame de spaghete
700
de grame de dovlecei, mici (4 buc pentru
700 g).
6
linguri de ulei de măsline extravirgin
2
catei de usturoi
sare
piper
negru
200
de grame de brânza Provolone del Monaco (Auricchio picant-Mag.Terra Felice)
4-5
frunze de busuioc tăiat de mână
Dovleceii: se taie fin
rondele, se prăjesc în ulei de măsline şi se usucă pe prosoape de hartie. Între
timp aţi pus pastele la fiert şi
pregătiti o bază în tigaie, cu 2
catei de usturoi în şase linguri de ulei de măsline, având grijă să nu ajungeti la punctul de fum. Eliminaţi usturoiul si indepartati
tigaia de la sursa căldură. Inmuiati, apoi dovleceii prăjti pentru cateva secunde in apa clocotita.La o
treime din dovlecei, adăugând un vârf de cuţit de sare şi o burniţă de ulei de
măsline si ii dati
repede prin blender(trebuie sa ramana gros) şi se toarnă conţinutul în tigaia din
care aţi eliminat usturoiul, impreuna cu
dovleceii intregi si se pun la flacara
mica. Scurgeti pastele, puneti-le in tigaia cu dovleceii, mariti un pic flacara si se amesteca. Inchideti
aragazul, se adaugă Provolone del Monaco şi lăsaţi pastele sa absoarba provolone. Puneti in farfurie adaugand putin piper şi busuioc.
Dacă nu găsiţi aceste brânzeturi utilizati grana
sau parmezan
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu