Mod de preparare:
veţi avea nevoie de:
sticle sterilizate(vezi cum se procedese) in care doriţi să-l pregătit.
etichete adezive pentru a denumi produsul si nota data preparări.
Se toarnă ceva mai putin de 500 ml (in general 5% minus) de otet alb sau rosu, sau oţet de mere într-o sticla, se pun ierburi aromatice sau fructe si se lasa sa se odihneasca pentru 15-20 zile, inchise si intr- un loc racoros. Puteţi folosi, ingrediente în stare proaspătă,pentru ca botulismul în medii acide, nu se formează
- Oţet de busuioc:
Adăugaţi 2 linguri de busuioc uscat, 1 vârf de cuţit de zahăr, 1/2 lingurita de usturoi tocată, 1 frunza de dafin, o crenguta de oregano proaspăt şi frunze proaspete de busuioc din abundenta.
- Oţet de afine si tarhon:
Adăugaţi 1/2 cană de afine facute piure si indulcite cu o lingura de zahar , un pic de piper, un vârf de cuţit de seminţe de susan, tarhon proaspăt şi zece afine intregi.
- Oţet cu capere:
Adăugaţi 2 cepe taiate marunt, 2 linguri suc de lamaie, 1/2 lingura de sos Worchester, 2 linguri capere, un varf de seminţe de susan.
- Oţet de ţelină:
Adăugaţi 2 linguri de telina tocata, 2 linguri de seminţe de ţelină, ½ lingura de mustar, 1/2 lingura de zahar, o tulpina de telina cu frunze si o frunza de dafin.
- Oţet frantuzesc:
Adăugaţi 1 catel de usturoi tocat, 1/2 cana rosii tocate marunt, 1 lingura de zahar, 2 lingurite patrunjel tocat, o crenguta de rozmarin si una de cimbru.
- Oţet de usturoi:
Adăugaţi 3 catei de usturoi tocat, 2 catei de usturoi taiati felii pe lungime, 5 catei de usturoi si 10 catei de usturoi, cu coaja.
- Otet picant:
Aăugaţi 2 linguriţe de ardei iute tocat inclusiv seminţele , 2 ardei intregi proaspeti iuti roşu şi verde, ardei iuti mici din abundenta, câteva felii de roşii uscate.
- Oţet italian:
Adăugaţi 2 catei de usturoi tocat, 1 lingurita de busuioc uscat şi câteva frunze proaspete de busuioc, 1 lingurita oregano şi 1 crenguta de oregano proaspat, 1/2 lingurita mustar, 1/2 linguriţă de zahăr , 1/2 lingurita de sare si 2 linguri de suc de lămâie.
- Oţet aromat cu ceapa:
Adăugaţi 1/2 cana de ceapa tocata, 2 lingurite usturoi tocat, niste fire de chivas şi 2-3 cepe eşalotă întregi.
- Oţet de zmeura:
Adăugaţi1/2 cana de zmeura facute piure si indulcit cu o lingura de zahar, 1/2 lingurita piper, 1 vârf de cuţit de seminţe de susan şi 10 bucati de zmeură proaspătă (sa fiti atenti la piper, deoarece otetul face piperul foarte picant )
- Otet de tarhon:
Adăugaţi 2 linguride tarhon uscat, 1 catel de usturoi tocat, 1 vârf de cuţit de zahăr, o crenguta de tarhon proaspat.
- Otet de mure:
Adăugaţi 200 g. de mure facute piure si indulcite cu o lingura de zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu