Risotto
Ingrediente pentru 4 persoane
360 g orez Arborio
1000 ml supa de legume
1ceapa
350 g mazăre proaspătă sau congelată
12 frunze proaspete de menta
80 g de ulei de măsline extravergin
sare dupa gust
parmezan dupa gust
Mod de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
360 g orez Arborio
1000 ml supa de legume
1ceapa
350 g mazăre proaspătă sau congelată
12 frunze proaspete de menta
80 g de ulei de măsline extravergin
sare dupa gust
parmezan dupa gust
Mod de preparare
(Vezi tehnica de a găti 2)
Prajiti ceapa în 2 linguri de ulei, adăugati mazarea, un pic de supa
Prajiti ceapa în 2 linguri de ulei, adăugati mazarea, un pic de supa
fierbinte şi se
gateste 8 minute.
Cu blender-ul bateti jumătate din mazăre cu mentă pentru putin timp.
Prajti restul de ceapa in ulei, se adaugă orezul, se mareste un pic flacara şi se prăjeste pentru câteva minute.
Se acoperă orezul cu supa si se fierbe pentru aproximativ 15 minute, amestecănd şi adăugand supă fierbinte, după cum este necesar.
La jumătatea timpului gatit, se toarnă piure de mazăre şi mentă.
Cand orezul este copt, opriţi aragazul, adaugati rapid mazare si parmezan, se amestecă, se acoperă şi se lasă timp de 5 minute.
Cu blender-ul bateti jumătate din mazăre cu mentă pentru putin timp.
Prajti restul de ceapa in ulei, se adaugă orezul, se mareste un pic flacara şi se prăjeste pentru câteva minute.
Se acoperă orezul cu supa si se fierbe pentru aproximativ 15 minute, amestecănd şi adăugand supă fierbinte, după cum este necesar.
La jumătatea timpului gatit, se toarnă piure de mazăre şi mentă.
Cand orezul este copt, opriţi aragazul, adaugati rapid mazare si parmezan, se amestecă, se acoperă şi se lasă timp de 5 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu