Ingrediente
pentru 4 persone:
600
g de carne toccata de manzat
3
oua
1
lamaie
2
linguri de pesmet
200
g de ton în ulei
4
crenguta de patrunjel
1
dl de ulei de măsline extravirgin
100
g de maioneza
sare
și
piper
Mod
de preparare:
Amestecati
600 g carne de manzat tocată cu 1 ou,
suc de lămâie, 2 linguri pesmet, 1 vârf de cuțit de sare și piper dupa gust.
Dati
amestecului forma tradițională si înveliți-l într-o foaie de
hârtie de copt, legati bine cu un siret
de bucatarie si se pune la fiert în apă clocotită timp de aproximativ o oră,
apoi scoteti si să păstreaza închis.
Gătiti
două ouă fierte și folosit gălbenusurile, scurgeti tonul de
ulei si se pune într-un un recipient cu
gălbenusuri de ou si patrunjel Amestecati toate cu blender-u si adăugati a la fir
1 dl de ulei de măsline extravirgin iar la sfarsit adaugăti maioneza.
Serviti felii calde de polpettone cu sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu