Ingrediente
pentru 4 persoane:
800
g caracatita proaspeta sau congelata
1
kg cartofi galbeni
1
ceapa rosie mare sau 2 medii
4
linguri de ulei de măsline extravirgin
2
catei de usturoi
½
de legatura de patrunjel
ardei iute sau piper negru dupa gust
sare.
Dupa gust
Mod
de preparare
Într-o
cratiță, de preferință de lut, puneti la prajit ardeiul iute, usturouli si ceapa taiata in felii
subtiri,.De îndată ce uleiul este fierbinte, adăugați caracatița, curătata (a se
vedea reteta).Caracatița poate să fie întreaga sau tăiata în bucăti
deja, nu prea mici.Se amestecă si se fierbe timp de aproximativ douăzeci de
minute.Se adapteaza timpul pe dimensiune tinând cont de faptul că pentru o caracatiță proaspătă de
aproximativ 400 g trebuie să fie un timp total de aproximativ o oră.Trei
sferturi de oră avem nevoie în schimb, daca este congelata, După 15-20 de minute se adauga
cartofii curatati si taiati in bucati mari. În ceea ce priveste sarea.caracatită
este sarata pe cont propriu, atunci este recomandabil să nu se adauge.Există
întotdeauna timp, iar spre sfârșitul gătitului, gustati si se ajustează, dacă
este necesar, cu sare si cu picant, Preparatul trebuie sa fie gătit acoperit cu capac si doar spre sfârșit se descopera.In cazul în care. este necesar,
scoateti capacul si ridicati căldura.
La
sfârșit se presara cu
patrunjel tocat fin, cu piper proaspat macinat, dacă nu ați folosit ardei iute si
se serveaste, în farfurie incalzita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu