Ingrediente pentru 4 persoane:
1 kg de ceafa de porc intreg, fara os
4 cătei de usturoi
2 mere verzi
1/2 lingura de praf de mustar
2 linguri de zahăr brun
1 pahar
de supa de legume
2 pahare de vin rosu
10 boabe de piper negru
4 linguri de ulei extravergin de măsline
sare
piper
Mod de preparare:
Legați carnea cu un snur alb de bucatarie.Se
presara, masand, cu sare sii piper si se
rumeneste într-o tigaie cu patru
linguri de ulei fierbinte.
Între timp, se fierbe vinul si supa cu
cuisoare, zahar, mustar, piper zdrobit si sare. Odata rumenita bine scoateti
carnea din tigaie, puneti-o pe un vas de copt si aranjati în jur mere, decojite
si tăiate în cuburi.
În acest moment, stropiti cu vin fierbinte, se acopera cu folie de
aluminiu si se pune în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
După 20 de minute, se reduce temperatura la
180 de grade și se coace timp de aproximativ o oră, punand
din când în când sosul peste friptura.
Cu un sfert de oră de a se sfârsi timpul de coacere , scoateti folia si se
continuă a găti friptura descoperita.
Odata fiarta, se scurge carnea si lăsati-o să
se odihnească. Se cerne sosul, se zdrobesc
merele cu o lingura si se gateste
la foc mare pentru a sa obtine un sos caramelizat. Adăugati sare si piper după gust.
În cele din urmă, eliminati snurul, taiati felii de carne, aranjați feliile pe un platou si se stropeste
cu sos fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu