Ingrediente pentre 4 persone;
2 vinete mari
250 g roşii proaspete
2 catei de usturoi
100 g masline negre
30 g capere
sare dupa gust
piper dupa gust
miez de paine
busuioc dupa gust
ulei dupa gust
Mod de preparare:
Se spală vinetele şi se taie în jumătate pe
lungime. Presati-le sub apă şi sare pentru o
jumatate de ora pentru elimina complet amareala.Scoateti miezul de la vinete şi se taie în cuburi. Se prăjesc separat cuburile de vinete şi jumatate din
vinete iar apoi le puneti pe
hartie de bucatarie pentru a
absorbi uleiul in exces. Pregătiti separat un sos cu un catel de usturoi, ulei
de masline, rosii, masline, capere, miez de paine facut cubulete si prajite separat care se adaugă la sfârşit.
Adăugaţi cuburile de vinete prajite
peste sos si se lasa sa
"mearga" in tigaie pentru
doua minute. Cu acest
prepatat umpleti uniform cele 4 jumatati de vinete ramase si se
coc în cuptorul preîncălzit la 180o
si stins dupa 5 minute.Garnisiti cu
busuioc. Acestea pot fi servite calde sau la temperatura camerei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu