Ingrediente pentru 4 persoane
500 g vinete
400 g. de rosii decojite
ulei pentru prajit
ardei iute dupa gust
un catel de usturoi
4 linguri ulei extravirgin de masline
30 g. grana padana ras
30 g. grana padana ras
busoioc dupa gust
Mod de preparare
Se spală vinetele si le tăiati julien mai gros sau cubulete.Puneti-le într-o strecurătoare presarate cu sare şi lasati o jumatate de oră sa piarda apa amaruie. Spălaţi-le, presati-le si uscati-le iar apoi se prăjesc în ulei mult. Odata prajite puneti-le pe un prosop de hartie sa absoarba uleiul. Între timp, pregătiti un sos de roşii.Acestea se fierb într-o tigaie în care aţi rumenit deja usturoi in 4 linguri de ulei pentru aproximativ zece minute. Se toarnă vinetele prăjite in tigaie şi se amestecă bine se torna parmesan.Se mai lasa pe foc 5 minute. Adaugăti dupa gust cateva frunze de busuioc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu