Ingrediente
pentru 4 persoane
800
g piept de curcan
80
g sunca fiarta (prosciutto cotto)
50
g măsline verzi
30
g unt
1
crenguta de rozmarin și una de salvie
1/2
pahar de vin alb sec
2
linguri de ulei de măsline extravirgin
sare
și piper dupa gust
Mod
de preparare
Se
intinde pieptul de curcan intre 2 folii de plastic de bucatarie si se bate bine
cu un ciocan pentru carne. Puneti peste carne feliile de șuncă și măslinele taiate felii, sare și piper.
Rulati
carnea si legati cu șiret alb de bucătărie. Într-o cratiță, se încălzește untul
cu două linguri de ulei de măsline, se adaugă salvie și rozmarin si se lasa sa se rumeneasca integral timp de
10 minute. Stropiti cu o jumătate de pahar de vin și să lasa sa se evapore. Sarati
și piperati. Continuati sa gătiti, acoperit, la foc mic timp de o ora, sau la
cuptorul incalzit la 180 de grade. In
caz de nevoie adaugati supa de legume.
Excelenta atât calda cat și rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu