Ingrediente pentru 4 persoane
raci vii 700g
100 g ulei de masline
usturoi
patrunjel
maghiran
busuioc
boia de
ardei
vin alb
sec
sare
Mod de preparare
Clătiți bine racii în apă multa, eliminând orice plante sau alge care
pot fi atașate la acestia. Se toarnă ulei într-o cratiță. Curatati 4 - 5 catei
mari de usturoi și puneti-I în ulei. Lasăti-i să se încălzească până când
usturoiul începe să elibereze aroma și
se coloreaza iar apoi scoteti-i. Intre timp pregatiti o
legatura de patrunjel tocat fin (numai frunzele), două sau trei ramuri de
maghiran și o duzină de frunze mari de busuioc. Aruncati racii în ulei
fierbinte aromat cu usturoi, amestecati, apoi se adaugă ierburile tocate și în cele din urmă, se presara cu un pahar de
vin alb. Se condimentează cu sare și un vârf de cuțit de boia de ardei.
Acoperiti si gatiti la foc mare timp de aproximativ 10 minute. Racii asa pregatit sunt foarte gustosi.Ca să va
bucurati pe deplin de sosul delicios acesta poate fi servit însoțit de o
mamaliga, în conformitate cu tradiția
regiunii Veneto din care provine aceasta reteta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu