Ingrediente
100 g unt moale
150 g zahăr din trestie
3 oua medii
250 g făină 00
3/4 de pliculeț, praf de copt
180 ml lapte
un vârf de cuțit de sare,
coaja rasa de la o lamaie
Pentru caramelizare:
120 g zahar din trestie
70 g unt
4 piersici, netede
30 g migdale cu pieliță, macinate
8 Amaretti sdrobit
Mod de preparare
Bateti cu mixerul untul cu zahărul și adaugati ouale, unul cate unul. Se toarnă un pic de făină la un moment dat alternativ cu lapte.Foarte important pentru ca tortul se fie pufos, adaugati coaja de lamaie si sare.
Se încălzește, pe aragaz untul într-o forma de 27 de cm in diametru, apoi distribuiti zahar din trestie si se lasa sa se topeasca pentru un minut. Puneti feliile de piersici, se presara cu amestecul de migdale și amaretti (da un gust deosebit la piersici!). Apoi se toarna aluatul. Puneti in cuptorul preincalzit la 160°C pentru 40 minute!
Odata copt lasati sa se receasca si intoarceti-l.In acest mod baza devine partea de sus. Pentru acest motiv tortul se numeste inversat.
Pentru variantele cu mere si cu prune sau dupa gust, 500 g de fructe, dar fara migdale si amaretti , folositi aceleasi ingrediente si procedura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu