300 g fulgi de ovaz
170 g de miere
70 g de zahăr brun
4 linguri de ulei extravergin
de măsline sau de floarea soarelui
100g migdale tocate (sau alte
fructe uscate)
100 g de afine uscate
tocate sau caise (sau alte fructe deshidratate)
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 180
de grade. Într-un castron se amesteca toate ingredientele bine.
Punetie hartie de copt unsa
fie cu alt de măsline sau cu ulei de floarea soarelui pe un plan de lucru si se toarna deasupra amestecul. Cu aiutorul
unei alte hartii de copt și un sucitor,
apăsați bine pana ajungeti la grosimea
potrivita, astfel încât aceasta sa nu aiba găuri în mijloc.
Se găteste cel puțin 25 de
minute și apoi se determină prin gradul de rumenire, dacă lăsați în cuptor
pentru alte câteva minute. Lăsați-o să se răcească complet și apoi se taie în
batoane. Nu tăiați înainte de a fi rece, altfel se sfarama!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu