Ingrediente
pentru 4 persoane:
400 g spata
de porc
150 g
cartofi
150 g ardei mixt (roșu și verde)
120 g
prune uscate fără sâmburi
o crenguta de rozmarin
1 catel de
usturoi
oțet de vin alb
ulei extra virgin de măsline
sare
piper
Mod de preparare
Se curata cartofii și se taie în cuburi de 1,5
până la 2 cm. Se taie carnea în cuburi de 2 -3cm.Rumeniti în tigaie la foc
mediu cartofii în 5 linguri de ulei de măsline
cu un catel de usturoi si o crenguta de rozmarin pentru 5 minute.Atunci
când cartofii sunt rumeniti adăugați carnea, de asemenea, gatiti pentru 3 min,
apoi se adaugă ardeii care se taie în cuburi de 1,5 până la 2 cm.Reduceti caldura si gatiti totul împreună pentru 3 min.
Adaugati în cele din urmă prunele tocate, se acoperă cu un capac
și se gateste pentru alte 10 min.
La final sarati si presarati piper pe
tocană , se presara o lingura de otet,
opriți aragazul și se servește.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu