220 g de făină albă
200 g stafide
2 oua
2 dl lapte integral
1 lingurita de praf de copt
1 pahar mic de lichior Maraschino sau dupa gust
o nuca de unt pentru uns forma
un varf de cutit de sare
Mod de preparare
Puneți într-un castron stafidele, se presara cu lichior și lăsați-le la marinat timp de cel puțin o oră.
După acest timp, tocati marunt 120 g stafide și puneti-le într-un alt recipient.
Separați gălbenușurile de albușuri , adăugați stafidele tocate și se amestecă cu o lingură de lemn. Adaugati la amestec cate un pic cate un pic și amestecand constant, faina cernuta cu praful de copt un varf de cutit de sare, alternand cu laptele.Adaugati în cele din urmă stafidele întregi, amestecând energic.
Bateti albușurile de ou până cand nu sunt ferme și se includ delicat amestecand de sus in jos.
se toarnă, apoi preparatul într-o forma de kec unsa si presarata cu un pic de faina, puneți-o în cuptorul preîncălzit la 180 ° C si gatiti pentru aproximativ 30 de minute. Cake-ul se lasa sa se raceasca complet inainte de a fi servit.
Pentru a îndulci usor amestecul , se poate incorpora o lingura de miere
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu