Ingrediente pentru 4 persone
1kilogram și 200 g de macrou
6 linguri de ulei extravirgin de măsline,
1 cățel de usturoi,
40 g semiente de pin,
sare, piper, dupa gust
o crenguta de fenicul sălbatic, sau partea verde
de fenicul normal
o jumătate de pahar de vin alb sec
Mod de preparare
Fierbeti în apă
macroul spălat si curatat pentru 15-20 de minute . Odata fiert, lasati
sa se receasca un pic,scaoteti
oaselesi impartiti-l pe juamate
ca sa obtine fileuri. Se usuca cu hartie de bucatarie, se presare cu făină și
puneți fileurile într-o tigaie mare cu ulei
în care ați rumenit usturoi. Udati cu vin alb, adaugati sare, piper și
lăsați la gatit pentru 5 minute la foc mic.Intoarceti pestele din cand in cand.
Adaugati un pahar de apă, semintele de
pin, fenicul sălbatic tocat și se continuă gătitul timp de 15 minute.
Serviti peștele bine acoperit cu sosul-lui.
Poate fi consumat cald sau rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu