Aethiopian brown berbere |
1 kg de ardei iute ( Curățați)
1 kg de zahăr
1 pachet de gelfix classic 1: 1
Mod de preparare:
Utilizați ardeii rotunzi.Sunt cel mai potriviti
pentru acest tip de gem.
Curățați ardeii cu o cârpă umedă și scoateți
semințele astfel incât gemul sa nu fie prea picant Taiati-i în felii și
puneti-i în oala cu gelfix, porniți căldura și se fierb timp de câteva minute
înainte de a adăuga zahărul și se continuă fierberea încă 10-15 minute. Se bate
apoi amestecul cu un mixer și turnati-l
în borcane de sticlă curățate, sterilizate și uscate.
Închideți borcanele și puneți-le într-o oală cu
apă, infasurati-le în prosoape astfela incât acestea să nu se loveasca în timpul fierberii, porniți căldură si din momentul cand incepe sa fiarba lasati treizeci de minute pentru a
sterilizare.
Gemul se poate folosi pentru bruschette, cu
casacaval etc,etc.
Borcanele sterilizate astfel se păstrează mai mult sau mai puțin de un an.
Utilizați
mănuși pentru a curăța ardei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu