marți, 2 octombrie 2012

Cocotte de gutui




ingrediente pentru 6 persoane
1.100 Kg gutui
150 g prune uscate
100 g zahăr
35 g unt  
18-20 savoiardi
scorțișoară
zahăr
vin alb sec
Marsala sec

Mod de preparare:

Curatati gutuile de coaja, feliati-le, apoi gatiti -le pentru 15 'intr-o cratita acoperita, împreună cu zahărul, un vârf de cuțit de scorțișoară și o jumătate de pahar de vin alb sec. Între timp, puneti prunele  în Marsala încălzit. Presarati cu unt si faina cocotte. Acoperiti cu jumătate din savoiardi, faceti  un al doi-lea strat cu fructe  și în cele din urmă acoperiti cu savoiardi ramasi. Gatiti charlotta în cuptorul preîncălzit  la 200 °C timp de aproximativ 40 '.  Odata coapta, scoteti-o  din forma  si apoi serviti calduta presarata cu zahăr pudră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu