ingrediente pentru
6 persoane
1.100 Kg gutui
150 g prune uscate
100 g zahăr
35 g unt
18-20 savoiardi
scorțișoară
zahăr
vin alb sec
Marsala sec
Curatati gutuile de
coaja, feliati-le, apoi gatiti -le pentru 15 'intr-o cratita acoperita,
împreună cu zahărul, un vârf de cuțit de scorțișoară și o jumătate de pahar de
vin alb sec. Între timp, puneti prunele
în Marsala încălzit. Presarati cu unt si faina cocotte. Acoperiti cu
jumătate din savoiardi, faceti un al
doi-lea strat cu fructe și în cele din
urmă acoperiti cu savoiardi ramasi. Gatiti charlotta în cuptorul preîncălzit la 200 °C timp de aproximativ 40 '. Odata coapta, scoteti-o din forma
si apoi serviti calduta presarata cu zahăr pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu