Ingrediente pentru 4
persoane
320 g orez Carnaroli
600 g pulpa de dovleac
500 g ciuperci hribi
1 plic de sofran
100g pecorino romano dop
1 cartof
250 ml lapte
o nuca de unt
1 catel de usturoi
1 șalotă
1 ceapa alba mica
1,5 l supa de legume
½ ceasca de vin alb
6 linguri de ulei extra
virgin de măsline
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Tăiați pulpa de dovleac în
cuburi, se coace ușor șalota in putin ulei.
Apoi se adauga dovleac, cartofii taiati
in felii subtiri si sofranul diluat cu apă și gatiti. Când este coapta, se adaugă
sare și se bate cu mixerul.
Curatati foarte bine
ciupercile, tăiati baza, scoateți tija
cu o mișcare de rotație, ștergeți cu o cârpă umedă și se taie în bucăți.
Gatiti ciupercile intr-o
tigaie cu un catel de usturoi cu coaja, sare și piper.
Braise ceapa alba in ulei
de măsline, adăugați orezul și prăjiti
până când boabele străluceasc și adaugati un pahar de vin alb si lasati sa se evapore.
Se adauga supa de legume cate un pic cate un pic(vezi sfaturi util,Tehnica de a găti 2). La jumătatea timpului de
preparare, se adaugă crema de dovleac. La sfârșitul timpului de gătit, se
adaugă untul și pecorino ras, se
amestecă (trebuie să ramana moale)
Serviti adaugand peste
risotto ciupercile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu