Ingrediente pentru 6 persoane
2 kg de ceapa aurie (nu alba!)
1 kg de carne de manzat
un morcov tăiat în patru sau in mai multe bucati,
o crenguta de telina taiata in bucati,
două căni de vin alb sec,
un pahar de ulei de măsline extravirgin,
o lingura de untura,
o roșie decojita( opțional)
sare si piper negru proaspat macinat dupa gust
600 g de paste ziti rupte de mână (4 cm.), rigatoni sau penne
100 de g de pecorino romano dop ras,
Mod de preparare
Decojiti, spalati și feliati la o grosime de ½. cm ceapa, o puneti într-o cratita cu carnea taiata in bucati de aproximativ 5 x 4 x 3 cm (de preferință obținuta de pe burta sau de pe spata), ulei, untura, morcov si telina. Se acopera și se fierbe la foc mare timp de aproximativ o oră.Cand ceapa a devenit transparenta și se va evapora tot lichidul si este suficiente uscata turnati primul pahar de vin alb, de data aceasta pe un foc mic si gatiti pentru aproximativ inca 40 de minute. Se toarnă inca un pahar de vin, se presara sare și piper.Repetați pasul anterior, având grijă să nu se lipeasca sosul pe cratita! Cu acest sos condimentati pastele fiert al dente si se presara cu pecorino și piper negru.
Acest sos denumit Genovese, este un sos tipic bucatariei traditionale napoletana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu