Ingrediente pentru 4 persoane
4 pulpe de rata aproximativ 750 g
2 pere William in total 550g
2 cartofi in total 350 g
2 cepe eșalotă
lamaie
6 linguri de ulei e.v. de masline
sare dupa gust
piper
Mod de preparare
Se spala si se taie perele cu coja în cuburi de 1 cm.Se colectează într-un bol suc de la 1/2 lamaie si se stropesc perele taiate cuburi . Curatati cartofii de coaja, se taie rotund în grosime de 2 mm, se spală și se amesteca intr-un bol cu 4-5 linguri de ulei si cu ceapa eșalota taiata rotund. Tapetati partea de jos a unei cratite cu amestecul de cartofi si esalota, dispuneti apoi pulpele de rață, cu partea cu piele în sus, se condimentează cu sare și piper, se acopera cu un capac si se coace la cuptor la 200 ° C timp de 50 min, apoi se adaugă cuburile de pere si se coace pentru alte 10 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu