În prepararea risotto-ului și a pilaf-ului de orez , un element important este lichidului de gătit. Pentru a obține un risotto bun, este necesar să se utilizeze o supă preparată în mod tradițional. Următoarele rețete reperezinta modul de preparare a celor trei supe principale, care permit să se obțină aproximativ 1,5 l de produs.
Supa de carne
Ingrediente
800 g de carne de bovina adulta sau de gaina
Cateva oase
arome (telina, morcov, ceapa)
sare
Este extrem de important să se potrivească lichidul de gătit la condimente: în risotto-ul milanez sau cu grana padano, de exemplu, este recomandabil să folosiți supa de carne bună, preparata cu carne de vită sau de gaina.
Mod de preparare
Se toarnă 3 litri de apă rece într-o oală și se adaugă carnea de bovina adulta (de preferință calitatea 2 și 3) sau de gaina și câteva oase; aduceti încet la fierbere.
Eliminati în mod constant spuma care se formeaza pe suprafata, se adaugă arome curățate și spălate, sare. Să fierbe supa circa 2 ore, sau cel puțin până când carnea este coapta si apoi se filtrează.
Supa de legume
Ingrediente
2 cepe
2 morcovi
1 praz
3 tulpini de telina
1 foaie de dafin
4-5 tulpini de pătrunjel
piper negru
sare
Aceasta supa este utilizata în general în pregătirea risotto-ului cu legume sau pește (soluția ideală ar fi să se pregătească cu elementul care caracterizează preparatul final). După gătit, puteți trece legumele print-un pasator și adăugați-le la supa, sau folosit nu mai supa. Il puteți stoca în frigider timp de câteva zile.
Mod de preparare
Se toarnă 2,5 litri de apa rece intr-o cratita si se adauga legumele curatate si spalate împreună cu tulpini de pătrunjel; se aduce la fierbere, se adaugă un pic din frunza de dafin, trei boabe de piper negru și un vârf de cuțit de sare. Se fierbe supa timp de aproximativ o oră eliminand în mod constant spuma care se formeaza pe suprafata, apoi se strecoara printr-o sita fina. O variantă în măsură să facă supa incontestabil mai aromata este aceea de a praji legumele cu un pic de unt, apoi se adaugă apă clocotită și se fierb timp de aproximativ 1 oră.
Supa de pește sau (Fumetto)
Ingrediente
1 kg de resturi de pește (oase, cozi, capete fără branhii, piele, etc).
arome (praz, telina, morcov, ceapa)
2 tulpini de pătrunjel
sare
Este o supă făcută din cap și oase de pește, unde carnea a fost pregatita separate(fileuri). Pentru o reusita perfecta trebuie să fie foarte concentrata. Aceasta este folosita în general, împreună cu vin alb pentru gătit peștele.
Mod de preparare
Se toarnă 2 litri de apa rece intr-o cratita, apoi se adaugă bucățile de pește (oase, cozi, capete fără branhii, piele, etc.)Se aduce încet la fierbere.
Eliminati în mod constant spuma care se formeaza pe suprafata, se adauga arome decojite, spălate și tăiate în discuri subtiri (praz, țelină, morcov și ceapă), două tulpini de pătrunjel și un pic de sare. În cele din urmă, se lasa sa fiarba timp de 30 minute și apoi se strecoara printr-o sita fina.
SFATURI
Pentru pregătirea supei este nevoie de timp (cu excepția supei de peste gata în doar 30 de minute), de aceea este recomandabil să se pregătească o cantitate bună și congelati-o in cuburi gata de utilizare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu