Ingrediente pentru 4 persoane
4 macrouri de aproximativ 250 g fiecare
2 căței de usturoi
cateva crengute de patrunjel
ardei iute proaspet sau uscat dupa gust
1 linguriță praf de coriandru
1 lingurita praf de chimen
2 linguri suc de lămâie
2 linguri ulei de masline extra virgin
sare dupa gust
Mod de preparare
Se prepara inainte sosul picant: curatati si toacati marunt usturoiul, patrunjelul si ardeiul iute proaspet sau uscat în funcție de gust. Apoi se amesteca intr-un castron cu 2 linguri de ulei de măsline e.v., doua linguri de suc de lamaie si o lingurita de praf chimen și coriandru.
Din macrou se obțin opt fileuri și se pun într-o farfurie mare pe partea cu piele în jos, se sareaza ușor și distribuiti deasupra sosul picant. Se pastreaza în frigider pentru cel puțin o jumătate de oră.
Incalziti cuptorul la 200 ° C, puneti fileurile de macrou intr-o tigaie captusita cu hartie de copt (întotdeauna pe partea cu piele în jos) și se coc timp de aproximativ 10-15 minute. Serviti fileurile de macrou fierbinti, imediat dupa preparare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu