Ingrediente
1 l lapte
1 l lapte
8 gălbenușuri de ouă proaspete mici
o păstaie de vanilie
750 g zahăr
150 g Marsala sec (vin Sicilian)
180 g alcool 95°
Mod de preparare
Se aduce laptele la fiert in care se pune păstaia de vanilie deschisa pe jumătate și jumătate din cantitatea zahăr.Se amestecă din când în când. Cu un mixer electric, bateti gălbenușurile de ou cu restul de zahăr și adaugati la lapte după ce s-a răcit un pic și ati scos păstaia de vanilie.Apoi se adaugă o la un moment dat vin Marsala și apoi alcoolul, amestecand bine. Dacă este necesar, se strecoara printr-o strecuratoare de plasă fină și apoi se îmbuteliază.Lasati-l sa se odihneasca timp de cel puțin zece zile răsturnând ușor, sticla în special în primele câteva zile. Se păstreaza timp de 8 luni, la temperatura camerei.
Toate lichiorurile cremoase, se separa, din cauza diferitelor "greutati specifice" între produsele folosite în reteta, de fapt, sticlele ar trebui să se agite întotdeauna înainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu