Ingrediente pentru 4 persoane
250 g de fasole uscata albă oloaga (fasole cannellini sau Controne)
o bucata de 1 kg carne spata de porc
1 ceapa
1 catel de usturoi
salvie dupa gust
oregano dupa gust
1 crenguta de rozmarin
3-4 cuișoare
ulei de măsline extra virgin
slanina
100 ml vin alb
sare dupa gust
piper negru dupa gust
mod de preparare
Inmuiati fasolea în apă rece pentru o noapte si apoi o scurgeti. Adaugati ceapa, usturoi, două frunze de salvie, oregano și o lingură plină cu ulei de măsline extravergin.Se acoperă cu apă rece și se aduce la fierbere pe foc mic. După o oră, supa de fasole va fi "aproape” gata. Eliminati excesul de apă, se adaugă sare, piper negru și o burniță de ulei de măsline. Între timp, ati început pregătirea cărnii. Preimcalziti cuptorul la 220° C. Incizati ușor spata cu un cuțit si în fiecare incizie șiintroduce slănină, rozmarin și cuișoare. Se condimentează cu sare, piper și se presara cu ulei de masline. Coaceți pentru aproximativ 20 de minute, stropind carnea din când în când cu ulei de gătit. Scoateti spata din cuptor, se adaugă vin și un pahar de apă (aproximativ 100 ml) apoi se acoperă cu folie de aluminiu. Reduceti temperatura cuptorului la 180° C și se continuă gătitul pentru cel puțin 50 de minute. La acest punct îndepărtati folia și se lasă în cuptor pentru încă 30 minute. Carnea va fi frageda și sosul parfumat. Serviti supa fierbinte intr-o farfurie adanca, adaugati carnea și se condimentează cu sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu