Ingrediente
pentru 4 persoane
1
caracatiță aproximativ 1000-1200 g
4
tulpini de telina
ardei
iute dupa gust
1
lamaie
1
catel de usturoi
ulei
de măsline extra virgin
sare
pătrunjel
Mod de
preparare
Curățați
caracatița.Se aduce la fierbere, intr-o oală, apa cu arome și vin (vezi reteta)se scufundă caracatiță de trei ori ținând-o de cap cu o furculiță,
astfel încât să se răsuceasca tentaculele. Apoi, se scufunda complet si se continua fierberea pentru
aproximativ 45 de minute sau cel puțin până când, prin înțepare cu o furculiță la
baza tentaculelor, carnea de caracatiță va fi moale.
Se
lasă să se răcească caracatiță în apa de gătit, apoi se taie în bucăți și se
amestecă într-un bol cu suc de lămâie, două linguri de pătrunjel tocat, usturoi
tocat, un vârf de cuțit de sare și ardei iute. Se spală cu atenție țelina și se
taie în felii, apoi adăugați-o la restul ingredientelor și se amestecă bine.
Se
lasă să stea timp de o jumătate de oră la temperatura camerei, pentru a permite
caracatiței a absorbi bine condimentele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu