Ingrediente pentru 4 persoane
800 g somon proaspăt
ardei iute dupa gust
400 g ardei gras
făină
cimbru
4 linguri ulei e.v. de măsline
sare
Mod de preparare
Curățați somonul indepartand pielea și oasele apoi se taie în bucăți de aproximativ 3 cm lățime. Condimentati cu un vârf de cuțit de sare și frunze de cimbru tocate, apoi dati ușor prin făină. Se spala ardeii, curatati-i in interior de semințe și filamentele albe, se taie în cuburi mici iar ardeiul iute rondele.
Se lasa sa se coaca ardeiul in ulei de măsline e.v. cu tigaia acoperita, la foc mediu, timp de 10 minute. Apoi se mareste flacara, se adaugă somonul, ardeiul iute și se coc la foc mare pentru aproximativ 7 minute, pana cand cuburile de somon se rumenesc usor. Serviti somonul alaturi de cuburi de ardei fierbinte, imediat dupa preparare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu