Ingrediente pentru 4 persoane
1 kg de vinete
1 ouă
1 felie de pâine veche
100 g Pecorino Romano (care prefera un gust mai delicat poate substitui cu Grana Padano)
pesmet
2 catei de usturoi
sare dupa gust
piper dupa gust
nucşoară dupa gust
patrunjel tocat dupa gust
ulei pentru prajtit
Mod de preparare
Puneti pâinea să se înmoaie în apă.
Umpleţi cu apă până la o jumătate o oală şi puneti-o pe foc.
Curatati vinetele de coaja şi se taie în cubulete destul de mari. Când apa ajunge la fierbere adaugati sare si gatiti vinetele pentru 5-7 minute, apoi se scurg şi se pun într-o strecurătoare să se răcească.
Atunci când sunt reci se storc foarte bine cu mâinile pentru a pierde apa, si se pun într-un castron in care le zdrobiţi cu o furculita pentru a le face piure.
Scoateţi de la inmuiat pâina, stoarceti-o bine şi se adaugă la piureul de vinete.
Adaugati oua, pecorino ras, usturoi, patrunjel tocat, sare, piper, nucsoara si se amesteca. Aluatul trebuie să fie neted şi de o consistenţă care face posibil sa se formeze chiftele.In cazul în care se dovedeşte a fi un pic prea moale adaugati pesemet.
Formati chiftelutele nu mai mari decât o nucă şi se trec în pesmet. Prajiti chiftelele în ulei până a cand crusta prinde un culoare aurie frumoasa şi le puneti să se scurgă pe hârtie absorbantă.
Varianta cu sos de rosii
Puneti usturoiul în ulei. Se prajeste usor intr-o tigaie..
Adăugaţi 500 g. de roşiile şi se fierbe totul la foc mediu timp de 6-7 minute. Adaugati chiftelele prajiti sare dupa gust si mai lasat sa coace 10 minute..
Adăugaţi 500 g. de roşiile şi se fierbe totul la foc mediu timp de 6-7 minute. Adaugati chiftelele prajiti sare dupa gust si mai lasat sa coace 10 minute..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu