Ingrediente:
500 g de faina
0,250 l apa
150 g de untura
1 cub de 25 g de drojdie
50 g de migdale cu pielita
2 lingurite de piper negru macinat
2 lingurite de sare
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia cu un pic de apă calduta un varf de zahar şi se adaugă la 100 g de făină.Framantati si modelati o bucată mică pe suprafata careia înscrieti o cruce şi puneti-o într-un castron acoperit cu carpa uda sa crească.
Atunci când şi-a dublat volumul, se adaugă sare, piper, grasime de porc (aşa cum este ea, fără a fi dizolvata), restul de faina si apa calduta pentru a obţine un aluat frumos pentru a-l lucra pe suprafeţa de lucru.
Framantati cel puţin pentru 10 minute si apoi desprindeti bucati de aluat pentru a forma piese mici ca niste bete de marimea unui creion, de aproximativ 15 cm lungime. Impletiti doua cate doua bete şi le inchideti într-un inel.
Decorati-i cu migdale(4-5) şi se lasa sa crească.Atunci când si-au dublat volumul ii puneti la cuptorul preincalzit la 180 ° si ii gătiti pana când acestia capata o culoare frumoasa de auriu.
Acesti covrigi ţinuti închisi intr-un recipient cu capac se pastreaza pentru câteva zile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu