Pentru
8 persoane
400
g caise, foarte coapte şi parfumate (greutate netă curatate),
400
g de smântână proaspătă,
160
g zahar,
8 g foi de gelatina,
1
paharel de lichior de caise.
Mod
de preparare
Puneti
gelatina la inmuiat in apa rece.
Se
taie caisele şi împreună cu lichiorul de caise se bat cu mixer-ul până devi un piure cremos si complet neted. Bateti smântâna nu
foarte ferm ( pentru ca sa fie uşor de montat trebuie să fie foarte
rece).
Scurgeti
gelatina ,stoarceţi , şi puneti-o într-o
cratiţă.Adaugti câteva linguri de piure
de caise şi puneţi-l pe foc slab sau, mai bine, la baie marin să se topească, amestecand constant.Reporniţi
mixer şi în timp ce rulează se toarna gelatina, astfel încât sa se amestece perfect cu restul de piure de caise.
Puneti-l
intr-un castron şi se adaugă frisca cu o
mişcare usoara circulară de sus în jos.
Mousse
este gata.Se toarnă într-o matriţă căptuşită cu folie de plastic şi se lasă să
se răcească în frigider, bine acoperit, pentru mai multe ore.
Când
este gata pentru a fi servit rasturnati-l
pe o farfurie de servire şi scoateţi
uşor folie de plastic. Decorati mousse-ul
cu smocuri de smântână şi caise
taliat felii.
Sau
serviti cu un sos de zmeura:
Pentru
sos:
200
g zmeura,
2
linguri zahar
1
lingura de lichior dupa gust.
Spălati
rapid in apă şi gheaţă zmeura si puneti-o
pe de hârtie de bucătărie dubla sa se usuce. Treceti-o printr-o sită şi se amestecă apoi cu zahăr şi
lichior. Puneti pe mousse 2 linguri de
sos de zmeură şi se toarnă restul într-un recipient pentru sos pentru a-l folosi separat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu