Ingrediente pentru 4 persoane:
320 g spaghete alla chitarra din Gragnano;
4 legaturi de friarielli;
300 g cârnați de porc proaspeti;
3 catei de usturoi;
ardei iute dupa gust;
50 g miez de paine veche;
ulei e.v.de ulei de măsline;
sare.
Mod de preparare
Curățați și spalati varfurile și frunzele mai fregede din friarielli.
Se aduce la fierbere o oală de apă si doar cand fierbe apa, puneti sare.
Păstrați deoparte o duzină dintre cele mai frumoase varfuri.
Se fierb timp de 3 minute, restul de friarielli, scurgeti-le cu ajutorul unui skimmer și puneti-le într-un recipient cilindric inalt.
Nu aruncati apa in care ati gătit broccoli.Va fi folosita pentru a fierbe pastele.
Cu un mixer de imersie, amestecati friarielli cu ulei adaugat la fir și un polonic de apa de la gatit.
Păstrați-le deoparte. Puneti ulei intr-o tigaie, adăugați un catel de usturoi, ușor zdrobit și inabusiti pentru câteva minut varfurile de friarielli ude ținute deoparte.
Luati coaja de pe cârnați, zdrobiti-i și rumeniti-i într-o tigaie înainte, cu un pic de apă și apoi cu ulei si usturoi in coaja.
Pastrati jumătate din cârnați rumeniti ca garnitura pentru feluri de mâncare, restul se lasa în tigaie. Năruiti pâinea, prăjiti-o pe foc mic intr-o tigaie cu putin ulei si un catel de usturoi in coaja.
Pastele se fierb in apa de la friarielli. Scurgeți pastele, se transfera in tigaia cu cârnați și condimentati bine.
Opriți flacara și se amestecă cu pesto din broccoli.
Puneti in farfurii individuale pastele condimentate, un grăunte de miez de paine crocanta, o lingura de cârnați rumeniti, varfuri de friarielli inabusite și inele de ardei iute proaspat.
FRIARIELLO |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu