ingrediente:
pentru 4 persoane
pentru caracatiță
800 g de caracatiță curățata
3 linguri ulei de masline extravirgin
pentru tortino de cartofi
400 g cartof
4 linguri de ulei de măsline e.v.
1 lingura patrunjel tocat
2 linguri de masline tocate(taggiasche) in conserva de ulei de masline e.v.
sare mare grunjoasă
Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o cratita suficient de mare pentru a cuprinde caracatița.Se fierbe la foc mic acoperita cu un capac. O veti găti aproximativ 30-45 de minute, în funcție de dimensiunea sa.
La aproximativ jumătate din timpul de fierbere, gustati și se adaugă sare, dacă este necesar ( poate sa fie deja sărata). Când este fiarta, se ia de pe foc și se lasă să se răcească, se îndepărtează pielea și scalopparla (tăierea în diagonală în bucăți subtiri).
Cartofii se spală,se pun într-o tavă de copt, se acopera cu sare de mare grunjoasă și se gatesc în cuptorul preîncălzit la 150° C pentru aproximativ 30 -40 de minute. Verificati-i cu o scobitoare. Lasati-i sa se raceasca un pic si se curata de piele, apoi transferați-i intr-un castron și se zdrobesc grosolan cu o furculita. Adăugați pătrunjel (o parte pastrati pentru decor),măslinele tocate, sare, piper si se termina cu ulei de măsline extravirgin, amestecand bine. Intr-o tava de copt captusita cu hartie de copt si cu ajutorul unui cilindru , formati 4 tortini, apăsând ușor amestecul. Puneti in cuptorul incins la 200 °C timp de 2-3 minute.
In farfurii individuale puneti tortino de cartofi, peste ei caracatita scaloppata, presarata cu patrunjel tocat. Condimentati cu un fir de ulei de masline.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu