Doar să faceti o excursie în SUA ( dar si în Germania ), pentru a vedea modificarea ritualurilor noastre culinare .Ketchup folosit ca sos de roșii, cappuccino la orice oră . Aici,prin urmare sunt cele 10 reguli care încalcă clișeele despre alimente din casa noastră, populară în străinătate si pentru a învăța străinii cum să evite ororile culinare când se aseaza la masa sau se bucură de o specialitate italiană .
1 - Niciodată , niciodată se serveste un cappuccino la mese
Cafea și cappuccino sunt mândria italiena în lume , dar prima se consumă la micul dejun, in cursul zilei sau la sfârșitul mesei. Cappuccino la micul dejun , însoțit de un dulce ( de preferință, un croissant , brioșe , sau dacă preferați alceva, am putea adăuga ) . Dacă doriți , puteți comanda un cappuccino după o masă , dar se știti că un italienii nu ar face asta .
2 - Risotto și paste nu sunt o garnitura
Organizarea mancarurilor în bucătăria italiană este un ritual și prevede că paste si risotto sunt servite ca feluri de mancare singure și unice ( cu excepția specialitatilor , cum ar fi Osso buco alla Milanese cu risotto ) Servirea pastelor sau risotto lângă un alt aliment este o eroare care se intalneste în multe țări , dar în Italia este considerat un sacrilegiu .
3 - Nu turnati ulei in apa pentru paste
Toate condimentele se adaugă o singură dată cand pastele sunt scurse și servite în farfurie.Niciodată la apa de gatit. Un pic de ulei se adauga la apa de gatit numai la gatitul foilor de lasagna.
4 - Ketchup pe paste sau pizza : Va rog , nu se poațe ...
Aceasta este o combinație de care italienii raman socati : chiar dacă ketchup are afinitate cu sos de roșii , adaugărea la paste sau pizza este considerată o infracțiune culinara adevărata . Păstrați-l pentru cartofi prajiti sau hot dog , va rog.
5 - Spaghete Bolognese ? Nu, numai tagliatelle !
Acesta este probabil cel mai cunoscut fel de mancare preparat din bucătăria italiană , cel mai exportat , dar nu există un restaurant în Bologna in care se găteste spaghete . Acest lucru se datorează faptului că sosul bolognese se foloseste la condimentarea tagliatelle , nu spaghete . Vi se pare un detaliu minor ? În bucătăria italiană ghicirea combinației potrivite intre paste si sos este obligatorie.
6 - Paste cu pui , niciodata in Italia
Vorbind cu americanii se dovedește că una dintre cele mai renumite retete considerate ca " tipic italiana " , este paste cu pui . E jenant dar trebuie să vă spun că în Italia nu există nici unu care sa va serveasca un fel de mancare de genul asta.
7 - " Salata Caesar "
Aceasta salata , care ia numele de la creatorul său , Caesar Cardini , este una dintr-o listă lungă de mâncăruri create de bucătari de origine italiană , dar sunt necunoscute în Italia.
8 – Fata de masă cu patrate roșii și albe nu există
Pentru unii, in mod ciudat, aceasta față de masă este asociata cu alimentele noastre și stereotipul de " mananca- spaghete " toate restaurantele italiene dn străinătate il folosesc . Probabil turistii care viziteaza Italia vor fi dezamăgiți când vor afla că noi , nu folosim vreodată . Poate doar un restaurant pentru turisti.
9 - " Fettuccine Alfredo " sunt renumite doar în străinătate
Aceasta este , probabil, cel mai curios lucru de acest top ten . Fettuccine Alfredo este un fel de mâncare " italiana ", cel mai celebru în Statele Unite, dar total necunoscut în Italia . Aceste fettuccine, servite cu unt și Parmigiano Reggiano , au fost de fapt inventate în Bel Paese de Alfredo Di Lelio , un proprietar de restaurant din Roma , dar nu au fost difuzat și nici nu a devenit un " fel de mâncare tradițional " . Cu toate acestea, peste ocean sunt incredibil de populare și au devenit un simbol al Dolce Vita . Turistii americani care ajung în Italia, în speranța de a gusta Fettuccine Alfredo în orice restaurant din peninsula sunt priviti cu dezaprobare
.
.
10 - Învață respectul pentru tradiție și sfatul mamei
Ea a învățat să gătească de la mama sa, care a învățat de la mama sa , care la rândul său a învățat de la mama sa și așa mai departe . Acesta este un sistem testat . Dar ceea ce fiecare mama învață pe fiica în bucătărie ? Că iubirea este centrul a tot . Mâncarea italiană este întotdeauna împărtășita cu cei dragi . Dragostea și familia sunt totul .
Doua exemple de retete citite pe un site romanesc de bucatarie care se mandreste……….cu….
…unde gătitul e o artă
Spaghete cu scoici şi calamari
1/2 cana vin alb sec, plus 2 linguri
20 scoici mari de lac (mercenaria)
1/2 lingurita sofran
1/4 cana unt
1 cana ceapa taiata felii de circa 5 mm grosime
sare
130-150 g paste
2 linguri ulei de masline
1 lingurita ghimbir ras
1 lingurita usturoi, tocat marunt
15-20 rondele de calamari
1 cana rosii proaspete, taiate cubulete
1 lingura patrunjel tocat (sau coriandru)
Mod de preparare
………………………………………………
Fierbeţi pastele al dente, în multă apă cu ceva sare. Scurgeţi-le şi păstraţi-le la cald.
……………………………………………………………………………………..
------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu comentez modul de preparare caci nu are rost.Numai niste randuri de mai sus:
Paste…? Un sos de peste puoate folosi doua tipuri de paste: spaghete sau linguine (numite si bavette).
130-150g …….de paste? O portie de paste este intre 100-120g/ persona, pentru cate persoane este acest
sos?
Am calculat un timp potrivit pentru a termina sosul pe cand autorul retetei racomanda pregatirea pastelor si pastrarea……la cald. Mai trebuie minim 20 de minute.
Probati si voi. Pastrati pastele la cald si uitati-va ce sa intampla dupa 20 de minute.
Dar care este MOTIVUL pentru ca pastele trebuie pregatite nainte?……….. MISTER!
A doua
Spaghete cu ton si ardei
Ingrediente:
1 ceapa mica (maruntita)
1 ardei rosu (fara seminte si taiat fasii)
2 linguri ulei
400 g tomate maruntite din conserva
2 lingurita oregano uscat
4 linguri ketchup
400 g ton
1 ou
350 g spaghete
25 g parmezan
50 g paine
Mod de preparare:
Găteşti ceapa cu ardeiul într-o tigaie, cu jumătate din cantitatea de ulei, până se înmoaie, dar fără să se coloreze. Adaugi roşiile, oregano, 3 linguri de apă şi ardeiul şi acoperi, lăsându-le la fiert pentru 10 minute, lei tigaia de pe foc, adaugi ………ketchupul,………………………
Un singur comentariu……..
Cititi punctul 4: Cele 10 greseli de evitat de mai sus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu