Bisque de crustace este o supa concentrata cu o aroma foarte intensa, folosita la preparatele din pește.Ajută la imbunatatirea gustului la sosurile pentru paste si risotto. Se obține folosind doar carapacea de crustacee, de exemplu, capetele, ghearele și carapacea dorsala. Aceasta poate fi preparată folosind un singur tip de crustacee, cum ar fi langustine, sau creveți, ori homari, crabi , cannocchie, in functie de reteta de baza, sau folosind diverse varietati ca in cazul care urmeaza.
Ingrediente
300 g de langustine
200 g de creveți
3 linguri de ulei de masline extra virgin
1 tulpina de telina
1 morcov
1 ceapă mică
apa
cuburi de gheata
sare dupa gust
piper dupa gust
Mod de preparare
Intr-o tigaie, prajiti tăiate în bucăți, telina, morcovul si ceapa.
Adaugati carapacea de langustine și creveți și se prajesc până când capata o culoare aurie frumoasa. Cu ajutorul unei linguri de lemn, se amestecă bine, desprinzand de fundul tigaii bulgarii care formează o crusta aurie. În acest moment, se toarnă apă, la temperatura camerei, până când se acoperă carapacea.Adăugați gheață de care aveți nevoie pentru a scadea temperatura de gătit.Adaugati sare si piper și se continuă fierberea la foc mediu-scăzut pentru aproximativ 40 de minute, pana cand supa va scade.
Ocazional, se desprinde de pereții tigaii caramelizarea care se formează în timpul gătitului și se amestecă. Acest lucru este pentru a conferi o aroma bogata de crustacee.
După ce ați terminat de gătit, se filtreaza supa printr-o sita și se pisează carapacea energic folosind o lingura de lemn pentru a elibera tot lichidul.
Supa, având o aroma foarte intensa, nu aveti nevoie sa o folositi in cantitati mari.
Conservare
Dupa ce se raceste supa, se păstreaza la rece și trebuie folosita în termen de câteva zile. Sau se congeleaza prin impartirea in doze mici (folositi recipientul pentru cuburi de gheață), pentru a fi utilizata la nevoie. A se consuma în termen de 2-3 luni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu