Ingrediente
200 g de făină
50 g de amidon din cartofi
8 g de praf de copt
4 linguri de cacao
neindulcita
100 g de zahăr
200 ml lapte
3 ouă medii
2 linguri de lapte
condensat
150 ml de frișcă
200 g de ciocolata fondant
Mod de preparare
Pregătiți baza de
ciocolată batand timp de 10 minute, ouăle cu zahărul.
Adaugati un pic cate un pic laptele și apoi încorporati făină
cernută cu cacao, amidonul
de cartofi și praful de copt. Când ați obtinut un
amestec omogen si plin, transferati aluatul într-o tavă
dreptunghiulară de aproximativ 30 x 20 cm,
unsa și presarata cu faina.
Coaceti timp de 30 minute in cuptorul preincalzit la 170 ° și se lasa sa se
raceasca. Între timp, bateti frisca ferm si se amesteca ușor cu laptele
condensat. Taiati marginile rotunjite de la baza de ciocolată, se taie in
jumatate si se umple cu crema de frisca.
Obțineti mai multe prajturi
de cel puțin 15 cm lungime și 4 cm lățime.Topiti ciocolata la baie marin, puneti
prajiturile pe un gratar de sârmă și
acoperă uniform cu ciocolată. Se lasa sa
se coaguleze complet la temperatura
ambiantă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu