Ingrediente pentru 4 persoane
320 g de orez Superfino
50 g de măduva de vită (opțional)
80 g de unt
50 g de ceapă
100 ml de vin alb sec
un litru de supa de carne de vita
60 g de branza parmezan ras
sare și piper dupa gust
5 g pistiluri de sofran
Mod de pregatire
Puneti o cratiță la foc mic cu jumătate din
cantitatea de unt.Atunci când s-a topit, adăugați ceapa tocata marunt si
măduva tocata anterior.Se fierbe încet,
fără ca ceapa sa ia culoare. Adăugați
orezul și rumeniti pentru un minut sau până când acesta va fi transparent.
Adăugați vinul alb și cand s-a evaporat acoperiti cu supa de carne fierbiente.Continuați gătirea, amestecand
ocazional, adaugand supa (fierbinte)pana cand este absorbită de orez. După aproximativ
12 minute, se adauga sofranul dizolvat
in puțina supa și se condimentează cu
sare și piper.
Cand orezul este fiert (al dente),
îndepărtati de la căldură și se amestecă
cu restul de unt și brânză parmezan, amestecând până când veți obține o
consistență cremoasă.
Serviti imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu