Pentru 4 persoane
4 ossobuchi de aproximativ 3 cm grosime
o ceapa mare alba
un morcov mediu
o "coastă" de telina
50g de unt
o lingura de ulei extravirgin de masline
½ pahar generos de vin alb sec
o lingura de pasta de tomate
supa de vită c.t.
un pic de făină
sare și piper
pentru aromatizare
coaja de
la ½ lamaie netratata (sau spalata cu
bicarbonat)
pătrunjel
un catel mic de usturoi
Efectuati mai multe incizii in centrul fiecărei
"secțiuni" ale cuticulei exterioare a ossibuchi pentru a preveni incretirea
în timpul gătirii. Tocati nu prea marunt
ceapa si separat se toaca fin morcovul și țelina.
Incalziti untul și uleiul într-o cratiță cu fundul greu. Între timp tavaliti usor prin faina
ossobuchi. O dată ce untul incepe
sa spumege adaugati in cratiță ossobuchi. Lasati sa se
rumeneasca la foc maricel timp de 5
minute, apoi se intorc și după câteva minute distribuiti ceapa între bucățile
de carne. Se condimentează cu sare și piper, se micsoreaza flacara și se continuă până la rumenirea cepei și
cand carnea incepe sa se lipeasca.
În acest moment, se toarnă vinul pe fundul cratiței și atunci când se evaporeaza
adaugati telina și morcovul
tocate și intoarceti din nou carnea.
După câteva minute, adăugați concentratul diluat într-o jumătate de ceașcă de
apă caldă și un polonic de supa fierbinte. Puneti capacul, reduceti flacara si fierbeti timp de
peste o oră, până când carnea este frageda si aproape s-a desprins de pe os.
Verificați ocazional și se mai adaugă un polonic de supa in cazul in care preparatul este prea uscat
și, cu două spatule, rotiți ossobuco de 2 de ori in timpul coacerii.
Cand sunt gata, cufundati-i într-un sos rosu
inchis și bine legat, tocati fin o mana de patrunjel si partea galbena din coaja de lamaie, parfumati
cu un cățel de usturoi ras, amestecati
bine și se toarnă totul în
cratiță. Se amestecă incetisor, cu grija iar dupa 2 minute ossobuco este gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu