Ingrediente pentru 4 persoane
un kg de cartofi
galbeni "vechi"
4 linguri de ulei de măsline extravirgin
cativa catei de usturoi in coaja
rozmarin
sare
Mod de preparare
Puneti pe aragaz un vas cu apă cu un praf de
sare.Intre timp se curata cartofii de coaja. Se incalzeste cuptorul la 200 de
grade. Se taie cartofii în patru
longitudinal și apoi in bucati mai mici dar de aproximativ aceeasi dimensiune pentru a avea
o coacere uniformă. Se clătesc și se rastoarna în apă clocotită pentru nu mai
mult de 3 minute. Între timp, puneti
tava cu ulei la cuptor pentru a se incalzi.
Scurgeti bine cartofii si puneti-i imediat în tava cu ulei fierbinte, cu cativa catei
de usturoi in coaja și crangute de
rozmarin dupa gust. Se amestecă rapid cu două spatule, astfel încât cartofii sa
fie uniform unsi cu ulei si puneti-i imediat în cuptor.
Gatiti timp de aproximativ 45 de minute și în
acest timp, se agită tava cu cartofi din când în când și se amesteca folosind
iar două spatule. Spre sfârșitul procesului de
gătit, se presara cu sare. Serviti foarte calzi desigur, imediat ce
i-ati scos de la cuptor.
Cartofii noi (de la sfarsitul perioadei de
primavara-vara), cu vegetație bogata in apa si
săraca în amidon, nu sunt
apti pentru a fi
gătiti la cuptor, cu excepția
cazului în care sunt foarte mici. În
acest caz, gatiti-i întregi cu coaja, frecati inainte cu o cârpă groas pentru a
elimina cuticulele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu