Ingrediente pentru patru persoane
800 g de cartofi vechi
350 g de faina 00
500 g de rosii decojte
1 cățel de usturoi
4 linguri de ulei de măsline extravirgin
sare dupa gust
piper dupa gust
busuioc dupa gust
mod de preparare
Puneti cartofii spălati cu coaja intr-o oala mare, acoperiti cu apă si lăsați-i să fiarba. Scurgeti cartofii, așteptați câteva minute până când se racesc un pic si ii curatati de coaja. Apoi striviti-i direct pe un plan de lucru unde ati presarat făină (nu toata), pastrati un pic, deoarece v-ar putea servi mai tarziu.
Cele două ingrediente se framanta. Lucrati amestecul putin iar cand acesta are tendința de a se lipi, adaugati faina. Din compusul obținut formati niste batoane nu prea subtiri din care taiati bucăți de aproximativ 1cm in lungime si apoi le scobiti. Luati o bucată de aluat între degetul mare și degetul mijlociu și aplicati o presiune usoara pe bucata de aluat cu ajutorul unei furculite, ruland aluatul pe aceasta in acelasi timp. Astfel gnocchi sunt gata pentru a le aseza pe un prosop presarat cu faina. Preparati un sos simplu cu roșiile decojte iar dar dacă suntem în mijlocul verii folositi rosii proaspete. Prăjiti usturoiul în ulei, se adauga rosiile si se lasa la gatit 5 minute cel mult, se adaugă sare, piper si busuioc. Gnocchi se fierb în apă sărată din abundenta si cand se ridica la suprafata( 2 /3 minute) sunt fierte. Condimentati cu sos si se servesc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu