Sparanghelul este o leguma
foarte populara în Italia. Există mai
multe varietăți (200), cele mai cunoscute și
consumate sunt: sparanghel alb (din Bassano) și sparanghel verde sau violet
comun.
CURATAREA ASPARAGUSULUI
Sparanghelul trebuie să
fie curățat prin eliminarea primei parti
de jos, care este foarte dură și lemnoasă. Apoi, luați un cutit sau un
curățător de cartofi și pentru a elimina
părțile fibroase și lemnoase ale sparanghelului întreg. Pentru a termina spalam în apă rece îndepărtand
orice alte impurități.
GATIREA ASPARAGUSULUI
Cel mai utilizat mod pentru a găti sparanghel este să-l fierbeti în
apă sărată într-o poziție verticală cu varfurile afara din apa și apoi folositi-l la fiert cu un
pic de ulei extravirgin de măsline sau preparat
un alt mod. Gustos este, de asemenea, în
orez sau cu ouă. Dacă doriți, puteți
face niste supă foarte gustoasa!
Valoarea nutritivă a
ASPARAGUSULUI
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu