ingrediente
50 ml lapte integral
150 g zahăr tos
120 g amaretti (biscuiti italianesti)
35 g cacao pudră
3 oua
1 galbenus de ou
5 ml de rom
Pentru caramel
100ml apă
200 g zahăr tos
Mod de preparare
Într-o cratiță, se adaugă zahăr și apă, se fierb la foc mediu,
până când zahărul nu devine brun.
Se toarnă în forme individuale caramel-ul astfel obținut și apoi
se lasa sa se raceasca.
Într-un castron, se bat ouale cu zaharul.
Încorporati apoi pudra de cacao și se amestecă bine.
Când totul este bine amestecat, se adaugă amaretti maruntiti si rom. Separat,
se incalzeste laptele si se adauga la amestec, amestecand constant cu un tel.
Se toarnă amestecul în forme anterior caramelizate.
Puneti
formele intr-o tava care conține apă fierbinte (pana la jumătate din
înălțimea formelor) și se coc la baie marin la 150 ° timp de 40-50
minute, până cand desertul va fi complet coagulat. Vor fi mai gustoase
daca sunt consumate la o zi după preparare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu