Ingrediente:
smochine uscate,
migdale necojite, nuci, alune, amaretti (biscuiti italienesti), zahăr pudra, coaja
de mandarine, vin lichioros, vin copt (Sapa), coaja de portocala confiata si pentru a decora confeti cu gust de anason.
Lăsați
smochinele uscate să se înmoaie într-un loc întunecat si racoros timp de cel
puțin două-trei zile scufundate într-un vin de desert (Moscato sau zibibbo di Pantelleria, vin santo sau
similar). Această operațiune le aduce înapoi la moliciune originală.
După acest timp,
se scurg smochine din marinată și se deschid pe o tava de copt căptușita cu hârtie de
cuptor. Pregătiți ingredientele pentru umplutura: prăjiti migdalele necojite in cuptor ușor presărate cu zahăr
pudră, spargeti nucile și extrageti miezul, coaja de mandarine, amaretti
maruntiti grosolan.
Umpleți
smochinele după cum doriți: unele cu
amaretti măruntiți, nuci tocate si coaja
de mandarine tocata, altele cu jumătati de miez de nuci și coaja tocata de
mandarine și altele cu migdale prăjite, coaja de mandarine, alune prăjite .
Există persoane, de asemenea,care le umple
cu bucati de ciocolata fondant si cu coji de mandarine, fructe de Craciun omniprezente.
Închideți-le,
se stropeste fiecare cu o lingurita de marinata și se pun in cuptorul preîncălzit pentru
aproximativ 40 de minute la 130 °.
Scoateți-le din cuptor, puneti-le pe un platou potrivit,
se presara cu un pic de vin copt, decorati cu coaja de portocala confiata și
după cum doriți, cu confeti cu gust de anason.
Printre cele mai vechi prăjituri tradiționale de Crăciun pe insula Ischia sunt
cu siguranță menționate smochine uscate
la cuptor: un simbol de mâncăruri țărănești, in care se regăsesc rădăcinile
reale ale insulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu